M/S Yngarens förlisning – farbror Valdemars död

(GP 17/9) I samband med årets Bokmässa presenteras boken Rederiaktiebolaget Transatlantic I krig och fred. Det är ett stycke Göteborgshistoria, ett praktverk på nästan 500 sidor, skrivet av den tidigare GP-journalisten Dick Henriksson. Farbror Valdemar omkom men Pappa Karl Axel och farbröderna Rudolf och Teodor klarade sig från tyska torpeder.

Från GöteborgsPosten 2018-09-17. Två besättningsmän överlevde! ↓

GP 2018-09-17 pdf

GP 2018-09-17 2  pdf

Nyfiken på missat samtal?

Tusentals svenskar drabbade av nya samtalsbluffen.

Jag hade missat samtal från +37495979088. Nyfiken som jag är så återringde jag men inget hördes. Men sedan ser jag på Telias faktura en debitering på: Till Armenien 0037495979088, 13 sekunder 2,49 kr. Jag är bedragen 🙂
Just nu är det många som får konstiga samtal från utlandet. Telefonen ringer bara en enda kort signal så att du inte hinner svara. Den som ringer vill att du ringer tillbaka när du ser att du har ett missat samtal. På så sätt tjänar mottagaren pengar på ett ”betalsamtal”.
Lärorikt i alla fall. Jag Googlade på Armenien: Det är ett bergsland i södra Kaukasus med en urgammal kristen kultur. Landet ligger inklämt mellan de muslimska grannarna Turkiet och Azerbajdzjan och har mycket ansträngda relationer till båda dessa länder. Under historiens gång har Armenien lytt under en rad olika imperier. Från 1920 till självständigheten 1991 var området en delrepublik i Sovjetunionen. Landet är fortfarande starkt beroende av Ryssland, både politiskt och ekonomiskt. Så nu vet jag detta….

Trogen vän på våren

Troget kommer den gamla Rhododendron med vacker blomning i år också.
Fjolårets blomställningar är fortfarande kvar.

Ur en enkel plastkruka och utan någon skötsel spirar den ute på terrassen  ↓

Även ”ogräs” kan vara vackert.
Granplantan är död men varje år kommer vackra blommor  ↓