Nyfiken på missat samtal?

Tusentals svenskar drabbade av nya samtalsbluffen.

Jag hade missat samtal från +37495979088. Nyfiken som jag är så återringde jag men inget hördes. Men sedan ser jag på Telias faktura en debitering på: Till Armenien 0037495979088, 13 sekunder 2,49 kr. Jag är bedragen 🙂
Just nu är det många som får konstiga samtal från utlandet. Telefonen ringer bara en enda kort signal så att du inte hinner svara. Den som ringer vill att du ringer tillbaka när du ser att du har ett missat samtal. På så sätt tjänar mottagaren pengar på ett ”betalsamtal”.
Lärorikt i alla fall. Jag Googlade på Armenien: Det är ett bergsland i södra Kaukasus med en urgammal kristen kultur. Landet ligger inklämt mellan de muslimska grannarna Turkiet och Azerbajdzjan och har mycket ansträngda relationer till båda dessa länder. Under historiens gång har Armenien lytt under en rad olika imperier. Från 1920 till självständigheten 1991 var området en delrepublik i Sovjetunionen. Landet är fortfarande starkt beroende av Ryssland, både politiskt och ekonomiskt. Så nu vet jag detta….

Trogen vän på våren

Troget kommer den gamla Rhododendron med vacker blomning i år också.
Fjolårets blomställningar är fortfarande kvar.

Ur en enkel plastkruka och utan någon skötsel spirar den ute på terrassen  ↓

Även ”ogräs” kan vara vackert.
Granplantan är död men varje år kommer vackra blommor  ↓

Glasskiosken har kommit!

Nu har glasskiosken kommit – då är det vår!  Men det är sent med både glassen och grönskan i år. Några bilder nedan från området vid Plikta. Lite grått väder men fint ändå.

Frukost i det gröna  ↓

↓ Fy på dig som bara ställer av ett gammalt kylskåp – kör det till ÅV-Centralen!  ↓

 

 

Grönärtssoppa mmm

En av höjdarna från Café Ärtan avhämtat idag efter en promenad i trädgården. Våren tvekar men är på väg, tulpanerna kommer fint i krukorna. Underbart god Ärtsoppa med räk- och pepparrotscremé, en lyckad smak-kombination! Därtill sallad, bröd och hemlagad ostkaka med hemkokt sylt och vispad grädde  🙂