Kuriosa

1.  Födda på samma dag!
 När jag tittar i gamla dokument hittar jag nedanstående Födelse- och Dopbok samt Födelseannons. Sven och jag är födda på samma dag. Vi gick i samma skolklass i många år och umgås än i dag.   (klicka för större bild)


 

2.  Tröja med bild på Hopalong Cassidy, en cowboyhjälte!
Jag hittade denna fina teckning som Gun har gjort. Hon bodde på Skytteskogsgatan 46, andra våningen. Hon tecknade av mig när vi satt på gräsmattan utanför. Jag tyckte så mycket om den tröjan och ser att jag hade den på mig på bilderna från Ödsmål. Jag var 9 år och det var det året som det var total solförmörkelse. Vi sotade glas för att kunna titta mot solen. Tänk vad bilder väcker minnen!

Såå bra Gun tecknade – Tack Gun om du ser detta!

 


 

3. Bildvisare från förr.

En upplevelse av foton och vykort före surfplattors och datorernas tid. Har du sett någon sådan tidigare? Vad kan en sådan apparat heta tro?


 

4. Träskrin med hemlig öppning.
Kuriosa från Bohuslän. Ett handgjort träskrin med hemlig öppning – men nu har jag ju avslöjat hur man öppnar det….  🙂  (klicka för större bild)


 

5. Krustång till örngott
Kuriosa, finns det någon som krusar sina örngottsband nu för tiden?

 


6. Frimärken. Min fina välorganiserade frimärkssamling från ungdomsåren. Glad i hågen gick jag för att få en värdering. Det räckte med att jag öppnade första sidan – omdöme HELT UTAN VÄRDE! 😦  Jag hoppas det finns någon som jag kan skänka samlingen till 🙂