Bostadskris för 50 år sedan..

Detta hände mig för 50 år sedan. Hyresavtal för en lägenhet gällde då med uppsägning 3 månader före avtalstiden, som brukligt var till oktober varje år. Om du inte sagt upp avtalet gällde det med 12 månaders förlängning. En hemsk inlåsningseffekt för alla hyresgäster.
 Jag ville flytta från Hammarkullen till Vegastaden men fick ingen som ville hyra min lägenhet. Annonserade 9 gånger i tidningen minns jag. Jag fick alltså betala dubbla hyror tills lägenheten blev uthyrd! Men hyresvärden gillade inte annonsen..
Bredfjällsgatan i Hammarkullen.
Samtidigt ville en person flytta från Vegastaden och få någon som övertog hyreskontraktet. Omöjligt! Många lägenheter stod då tomma i området.

Nu är det lång kö till en Hyresrätt och höga priser för en Bostadsrätt i Vegaområdet!

Detta hände alltså för 50 år sedan! 🙂