Arkitektur

Utsmyckning av fasader i Askim och Hovås.  Jag funderar – är det vackert?

Jag Googlade om Askim och fann; Arkitektritat – Sträckmetall i Corten svetsade till laserskurna och bockade profiler i Cortenplåt (obehandlad rosttrög plåt). Det oregelbundna mönstret skapar ett intressant intryck. Byggnaden belyses med blått ljus under den mörka tiden av dygnet. Ett konstverk alltså. Tänk jag som trodde att det var en stomme för att klä in med plåt, som inte var färdig. Man får väl åka dit någon kväll och kolla den blå belysningen 🙂

Askim, ett konstverk! ↓    (klicka för större bild)


Hovås ↓  Jag Googlar enligt nedan,
”…en yttre struktur, en exklusiv, lätt och genombruten fasad med lameller av metall. I mellanrummet silas solljuset och skapar en behaglig atmosfär…..”

so much for that / så var det med det